Poradna MERRYLOCK MK 3050 Cl

Autor: | Vloženo: 03.09.2013 000 20:05 | Témata: Poradna MERRYLOCK MK 3050 Cl

Lze doporučit tento stroj?

Dobrý den,
na základě dvou kladných recenzí, potřebě mít z důvodu omezeného místa stroj 2 v jednom jsem byl rozhodnut pro tento stroj. Zarazilo mě však upozornění v popisu na možné problémy. Je to opravdu tak vážně? Další alternativy co se mi podařilo zjistit totiž stojí o cca 10 000,- více.

  • 4. září 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    problémů se nemusíte obávat. Navlékání u všech overlocků a coverlocků není tak jednoduché jako u šicího stroje (pokud by jste chtěla neskutečně jednoduché ovládání, podívejte se na Babylock - který se navléká vzduchem a to také něco strojí). Ať u overlocků, coverlocků nebo těchto obojetných strojů musíte při změně stehu vždy stroj převléknout a přenastavit napětí podle tabulek v návodu. Tento stroj má navíc toto nastavování pouhým výběrem typu stehu. Stroj zvládají ovládat i starší lidé a všichni se shodují na tom, že je podstatné se nebát a za krátkou dobu se lze obsluze naučit a pak si jen užívat šití.

    ps: to že vám může vadit převlékání stroje vychází ze skutečnosti, že se běžně nechce zákazníkům šicích strojů ani měnit jehla podle druhu šitého materiálu.... natož převléknout 3, 4 nebo 5 nití. :-)

    Z pohledu poměru výkonu a ceny je tento stroj (navíc s rozšířenou sadou patek) výbornou volbou.

    s přáním hezkého dne
    NEJ Šicí stroje

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne
  • 3. září 2013 - Oficiální zástupce obchodu Šicí stroje shop

    Dobrý den. Podle našich zkušeností a reakcí zákazníků je potřeba si na rovinu říct, že stroje typu overlock a coverlock v jednom nejsou špatné a některé jsou opravdu jedinečné, tak jako typ Janome 1200D, který umí spoustu věcí včetně tzv. horního krytí. Je ale také třeba říct, že to nejsou stroje pro začátečníky, ale pro zkušenější zákazníky, kteří chápou co a jak nastavit v případě problémů. jaký napínač dokáže narovnat steh přitažením, nebo povolením. Pokud totiž navlečete stroj jako coverlock, nastavíte potřebné napětí na nitích tak, aby steh byl hezký, představa, že nějak jednoduše přepnete na overlock je mylná. Stroj musíte opět převléci a nastavit na overlock , zapnout ořezový nůž a opět vychytat napětí nití tak, aby stroj šil, nebo na stroji někdy použít jiné nitě. To není snadné a vyžaduje to znalost. Proto je někdy lepší mít dva stroje a vědět, že mohu přeskakovat z jednoho na druhý bez těchto přestaveb, které zaberou nějakou dobu. Prosím neberte tento komentář jako nějaké rozmlouvání z tohoto typu stroje, ale upozornění na úskalí:)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
  • František Šubert

    František Šubert

    4. září 2013

    Dobrý den, over-cover MK3050 patří k velmi oblíbeným kombinacím. Jedním z důvodů je i cena. Je na trhu málo domácích strojů, které umějí šít pětinitným obnitkovacím stehem s šíří od okraje látky po zajišťovací steh 9,8mm. Navíc v jednom stroji je k dispozici obnitkování i krycí stehy. Samozřejmě není vhodné používat overlock, následně coverlock a opět overlock. Přestavba sice není složitá ale zabere cca 15 min. času. Je doporučeno nejprve ušít jednotlivé kusy overlockem a potom zapravit krycím stehem.
    Jinak stroj se navléká tak jako standardní over nebo cover, což švadleny určitě znají. Stroj se dodává s českým návodem i návodem v angličtině. Jako jeden z mála značkových domácích šicích strojů je použitelný pro dvou až pětinitný obnitkovací stroj. ( kalhoty, sukně a.t.d.. Sada patek za 1.500 Kč umožní usnadnění některých technologických operací ( všívání gumy, slepý steh ...)

    Šicí technika Brother s.r.o. Prostějov.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (5)
    • Ne
    • mik

      4. září 2013 - mik

      Děkuji za odpovědi.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.