Nejnovější recenze ze sekce Šicí stroje
Kvalita, doporučuji, spokojenost.
Pěkný, přehledný návod
šicí stroj splnil moje očekavání.Umí přeně to co inzeroval.
- Teprve zkouším, ale jsem nadšená jednoduchostí obsluhy, tichým a pohodlným chodem stroje. Zatím jsem moc spokojená.
nepoužitelný přístroj, nastavitelné pouze 2 rychlosti - i pomalá je příliš rychlá. Neustále se zasekává jehla o nějaký mechamismus.
Kvalitní zpracování a zdarma přídavný stolek.
- Příznivá cena, s výrobky této značky mám dobré zkušenosti
- světelný displey
- široká nabídka stehů
- horizontální nandavání spodní cívky + průhledný kryt
- hlučnost
- pomalý rozjezd
- vyskakování spodní cívky
- horizontální držák vrchní cívky
odkojená na Veritasce + aktivně na Ladě 607 jsem chtěla změnu a pořídila si elektrický stroj. S výše zmíněnými se srovnat nedá, je to lehký stoj, co skáče po stole. Už když jsem ušila první stehy jsem z toho zvuku neměla dobrý pocit. Neprošije více jak 2 vrstvy softshelu, auto navlékání vrchní nitě nefunguje u všech jehel. Spodní cívka často vyskakuje a jehla lůžko člunku propíchne. Písmenka jsou rozštelovaná.
Velkou devízou je množství stehů, které snad žádný smrtelník nemůže všechny využít a jejich možnost zrcadlení.
Jen doplním recenzi zákaznice níže, co nakoupila 9. září 2024, v Čendulka. Ten Juki TL - 2200 QVP Min, má 11,5, neee 17 kg
Plastový rotační chapač mám i u veeelmi starého, a drahého šicího stroje. A na tomto stroji šiju s úplně STANDARTNÍMI JEHLAMI, které používám jak do velmi starého stroje Husqarna, tak do stroje Veronica, i do overlocku Elna a aj do tohoto JUKI hzl dx 7.
Zatím jsem spokojená
- opravdu funguje
- jednoduchá obsluha
- trochu hlasitější
- občas se zasekne
Malý přenosný šicí stroj, co vypadá trochu jako hračka, ale šije spolehlivě. Návod na obsluhu je nepřehledný, je lepší si najít video na Youtube a podívat se, jak se navléká niť a co s cívkou na druhou niť. Občas se zasekl, ale ne při šití, buď při přípravě nebo po došití, když už vyjela šitá látka a na niti se udělalo pár volných uzlíků navíc.
- Obrovská spokojenost
- vše
Stroj ihned vyzkoušen, je velmi tichý, stabilní, jednoduché nastavení základních funkcí. Ocenila jsem i brožuru v češtině, určitě je vhodný i pro začátečníky,je to hezký vysvětleno.
Vypadá pěkně ale ještě jsme jej pořádně nepoužili.
Jeto čerstvé, ale asi se skamarádíme.
- Kvalita Brother a super navlékání smyčkařů.
- Spíš hračka pro děti. Vrátil jsem ho.
- šije hezky
- intuitivní ovládání, užitečná pomocná tlačítka
- rychlý start
- cena - stroje i dílů k dovybavení
- plastový rotační chapač
Stroj mám 25 dní a mám ho ráda. Šije hezky a pomocná tlačítka (jehla nahoru - dolů apod.) jsou intuitivní a užitečná. Zatím jsem šila pouze rovnostehem. Chci ale říct, že to určitě není stroj na pomezí průmyslového. Bytelný stroj je Juki TL - 2200 QVP Mini. Ten ale váží 17 kg a umí jen rovnosteh, zatímco tento váží 10 kg (já bych tedy těžší stroj nechtěla). Tento stroj je hodně plastový. Má plastový rotační chapač niti. Má pozoruhodný držák na horní nit, plastovou tyčku která volně bimbá. Proto má tři kryty špulky, člověk musí vybrat tu správnou velikost, protože špulka drží polohu hodně tím krytem. Tohle mne na začátku hodně šokovalo, vypadá to vetché - ale funguje to. Stroj je drahý a drahé jsou i doplňky. Dá se čekat, že i servis a výměna dílů nebude levná (třeba ten plastový rotační chapač jsem viděla prodávat za 1000-1500 Kč). Ke stroji se dá dokoupit stojan na velký návin niti, ale stojí 2500 Kč - naprosto absurdní částka. Stroj šije (pouze) overlockovými jehlami HAX1 a HAX1 SP. Používá standardní cívky pro spodní nit, ty vyšší. Na Amazonu a Youtube se dají přečíst negativní recenze, že za pár měsíců začne šmodrchat spodní nit - doporučuju přečíst. Jiné hlasy říkají, že je prostě jenom třeba po šití ozdobného stehu znovu navinout spodní nit. Vlastní zkušenost zatím nemám. S problémem jsem se zatím nesetkala. Co se týče vybavení, jsem ráda, že jsem šla do nejvyššího modelu DX7, kvůli funkci vznášení patky a kvůli tomu, že ve vzorníku stehů je funkce "šít zpátky". Bála jsem se toho příliš chytrého pedálu a vysoko položené paty, ale není s tím problém.
- nastavení rychlosti šití při šití bez pedálu je super věc
- stroj má možnost zrcadlení stehu - což je velmi užitečné, usnadňuje to práci
- úžasná je možnost polohování jehly
- obrovská spousta ozdobných stehů, které jsem ještě všechny ani nestihla vyzkoušet
- uživatelsky velmi příjemný stroj, který je skutečně intuitivní - skoro nemusíte číst příručku
- skvělé je otvírání přihrádky - otvírání je dostupné i když je přihrádka nasazená (u mého přechozího stroje se musela sundat a pak teprve otevřít)
- nastavení délky a šířky stehu mě baví - u ozdobných stehů mohou být buď jemné, nebo dominantní
- velmi mě baví funkce dokončování ozdobného stehu, takže je obrázek komletní :)
- Se strojem jsem zatím velmi spokojená, i přes mírné nedostatky, které jsem uvedla níže
- některé stehy nejsou takové, jaké jsem očekávala - např. netopýr nebo králík mi nejdou upravit tak, aby bylo poznat, co to je za obrázek - je možné, že chyba je na mé straně, ale snažila jsem se dlouho upravovat
- abeceda je maličko problematická - písmeno "i" vypadá spíš jako l, dále písmena, která normálně jdou pod řádku - např. "p, y,..." pod řádku nejdou a jdou teda nad řádku- z malého p se tedy rázem stává velké - je to problematické a kazí to dojem. Zatím jsem nepřišla na to, jak to udělat, aby to fungovalo - možná vždy posunout látku požadovaným směrem? Dále u abecedy mi chybí háčky a čárky - zatím tedy používám obyčejné písmo - velká písmena - na označování - tato velká klasická písmena jsou parádní a dle očekávání
- trošku mi štve, že horizontální kolík na nit nelze více zvednout, pro nasazení nitě, ale jde o zvyk
- kdo nepoužívá špendlíky, ale kolíčky, tak bude mít problém s šitím nohavic pomocí volného ramene, jelikož se kolíček v mezeře pod volným ramenem neprotáhne
- ořez na boku mi moc dobře nefunguje, tak odstřihuji nůžkami
Stroj mám zatím jen týden, tak jsem nevyzkoušela ještě naprosto všechny možnosti. I tak jsem ale zatím spokojená. Zatím jsem zkoušela šít na plátno, úplet na trička a teplákovinu bez počesu a po menším štelování jsem byla schopná upravit napětí na každý materiál. Trošku mi zlobilo šití ozdobného stehu do pasu přes gumu, ale myslím že problém byl mezi strojem a židlí :) Do teď jsem vlastnila jen mechanický šicí stroj, tak se tento v používání liší. Maličko odlišné je i navíjení cívky, kterou jsem poprvé (bez návodu) navinula, jak jsem byla zvyklá a pak to špatně šilo - chyba byla samozřejmě na mé straně.
Zobrazuji 61 - 80 ze 500 recenzí « Předchozí 1...2 3 [ 4 ] 5 6...25 Další »