Poradna JANOME 920

Autor: | Vloženo: 22.11.2017 000 22:52 | Témata: Poradna JANOME 920

Janome 920 nebo Brother BQ 2500

Dobrý den, váhám mezi koupí výše uvedených šicích strojů především z důvodu rozdílných chapačů - rotační u Brother, kyvný u Janome, rotační je údajně lepší. Dále je rozdílné vkládání spodní nitě, možnost kontroly jejího množství, šití dírek, záruka aj. Můžete mi prosím pomoci porovnat příp. doporučit jeden z nich. Děkuji.

  • Autosedacky

    Autosedacky

    23. listopadu 2017

    Dobrý den, největší rozdíl je mezi těmito stroji v chapači. Brother má rotační, ano je to novější typ, ale tím asi jeho výhoda končí, je u něj horší přístup na čištění, dražší díl v případě poškození...
    Janome má CB chapač, je to jednodušší varianta, ale lepší přístup na čištění, je odolnější ...
    Ohledně dalších parametrů je na tom Janome lépe, má automatickou knoflíkovou dírku( Brother má poloautomat) má navlékač jehly, má regulaci délky i šířky stehu( Brother má pouze délku) a je celkově robustnější, ve výbavě má Janome i více patek. Janome má záruku 5 let, Brother 3 roky.
    Ve většině parametrů je tedy Janome lepší.
    Pokud máte zájem máme oba modely skladem.
    SD pozdravem Štěpán Rybníček - šicí stroje Vrchlabí

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
  • 23. listopadu 2017 - Oficiální zástupce obchodu Sewi - sicistroje.biz

    Dobrý den, je to věčné dilema, věčné téma, jaký chapač je lepší, nebo horší. Tak alespoň pár základních vlastností. CB chapač je kovový, je méně náchylný na poškození jehlou, je méně náchylný na kvalitu nití, vkládání cívky je ze spodu do cívkového pouzdra. Chapače u těchto strojů jsou vždy kovové a lépe si poradí s nekvalitní nití a horším zacházením. Rotační chapač je novější, někdo říká, že je tišší, ale my jsme to nepostřehli, maximálně poznáte rozdíl mezi tím, když stroj nemažete, nebo mažete (CB musíte častěji, je kovový, ale delší životnost), rotační chapač má výhodu, že z vrchu vidíte kolik máte spodní nitě (pro někoho to může být důležité, ale podle nás to třeba u průmyslovek nevíte a taky to nevadí) , rotační chapač umožňuje více typů stehů, ale to se pozná až u strojů nad 10.000 kč, které mají třeba 100 a více stehů. Z našeho pohledu doporučujeme CB pro zákazníky, kteří chtějí více šít a nezajímat se o kvalitu nití atd. Rotační zase pro ty, kdo chtějí mít přehled o spodní niti a potřebují stovky stehů. Zajímejte se hlavně o záruku na stroj Pěkný den.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Jarka

      23. listopadu 2017 - Jarka

      Moc děkuji za obě vyčerpávající odpovědi, pomohly mi se rozhodnout.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.