Poradna JANOME 920

Autor: | Vloženo: 16.05.2018 000 16:05 | Témata: Poradna JANOME 920

Janome 920 vs. Lucznik 2005 Amelia II

Dobrý den, rozhoduji se mezi těmito modely...v šití jsem začátečník, oba stroje mi přijdou dost podobné...chci aby uměl šít jemné, pružné i silné látky, overlockový steh mají oba...jak moc je pro mě důležitá regulace přítlaku patky u Luczniku oproti 1-krokové knoflíkové dírce u Janome a využiji 36 stehů oproti 20?...plánuji dokoupení overlockové patky.
Děkuji za případné doporučení - jsem nerozhodný tvor :)

  • Autosedacky

    Autosedacky

    16. května 2018 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den, Janome 920 má automatickou dírku a více patek v základní výbavě, má také 5ti letou záruku, Janome je světoznámá značka a po celé ČR najdete cca 70 prodejců a tím pádem i servisů.
    Lucznik má sice více stehů, ale ne až tak podstatných, ty navíc jsou jen ornamenty, a regulaci přítlaku patky domácí uživatel moc nevyužije, to spíše zkušenější švadlena. Lucznik má 2 roky záruku a prodejců po ČR cca 9, a to pouze v Brně a Českých Budějovicích, takže pokud nejste z těchto měst, budete to mít vždy s případným budoucím servisem složitějším.
    Z těchto důvodů bych doporučil Janome 920.
    S pozdravem Štěpán Rybníček - šicí stroje Vrchlabí

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
  • 16. května 2018 - Oficiální zástupce obchodu Ráj šití

    Z praxe víme, že stroje jsou na tom kvalitativně srovnatelné. Liší se designem, počtem stehů, druhem knoflíkové dírky a především výbavou, která je ke stroji dodávána. V případě, že nešijete zakázky a knoflíkovou dírku šijete občas na nějaký polštářek, tak 4-kroková knoflíková dírka je dostačující. Důležitá je také přehlednost nastavování voliče stehu. Lucznik 2005 Amelia II má velkou výbavu dodávanou společně se strojem. Spolu s dárky k tomuto stroji budete mít 20 cívek a 14 patek. Poměr kvalita cena na vysoké úrovni. Pokud však preferujete automatickou knoflíkovou dírku a počet stehů nevyužijete, pak je správná volba Janome 920. Ani s jedním strojem neuděláte chybu. Rozhodnutí je na Vás.

    Janome 920 má 5 letou záruku a svoz zdarma v záruční době, pokud si uschováte originální balení. Patek obdržíte se strojem 8 ks a 3 cívky. U Luczniku Amelia máte v 2 leté záruční době zdarma svoz z celé ČR. Pozáruční servis umí každý šikovný mechanik vč. mechaniků Janome, protože se jedná o stejný CB chapač. Díly jsou běžně dostupné. Jen ve Vrchlabí servis na Lucznik nedostanete. Tam pán uvádí, že stroj s CB chapačem servisovat neumí. Se strojem Lucznik Amelia obdržíte 14 patek a 20 cívek.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.